Szilárda
-4 °C
2 °C

Lefejelt a doktor úr, ujjaimat szétharapta

2007.10.04. 18:58

Orvosi titoktartási kötelezettségére hivatkozva hallgat arról egy háziorvos, miért is fejelte le páciensét. A csepeli rendelőben gyógyulni vágyó beteg arról beszélt az RTL Klub Híradójának, hogy az orvos lefejelte és szétharapta az ujjait, de ő nem érti, hogy miért, hisz évtizedek óta jár a doktorhoz.

"Egyáltalán nem személyes ügy, hivatalos papíromért mentem, mert 5 nap híjával nem kaptam a táppénzemet, és ez az ő hibája, nem az enyém, hogy az ő idegessége, engem ez nem érdekel, én kértem és kijelentettem, hogy addig nem megyek el, amíg ide nem adja" - tárta fel a konfliktus forrását a sértett.

A csepeli önkormányzat illetékes alpolgármestere elítélte az orvos viselkedését, bárhogy történt is a dolog. "Feltett szándékom, hogy legmesszebbmenőkig el fogunk járni azért, hogy ilyen emberrel ne kelljen együtt dolgozni a betegek érdekében" - mondta Horváth Gyula. Az ügyben a csepeli rendőrkapitányság garázdaság vétsége miatt nyomoz, emiatt akár két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. lehet a büntetése.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!