Balesetsorozat Moson-Szolnok térségében

MTI
2007.10.05. 11:48

Ketten súlyosan megsérültek abban a balesetsorozatban, amely pénteken történt a 86-os főúton, Moson-Szolnok térségében - közölte az MTI érdeklődésére a rendőrség.

Horváth Csaba alezredes, mosonmagyaróvári rendőrkapitány elmondta: egy mellékútról a főútra szabálytalanul kihajtó személyautó összeütközött a főúton közlekedő kamionnal. A személykocsi vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

A balesetet észlelve megállt a főúton haladó autóbusz, amelybe egymás után három kisteherautó is belehajtott. Az utolsó kisteherautó olyan mértékben összeroncsolódott, hogy vezetőjét feszítő-vágó eszköz segítségével emelték ki a tűzoltók a járműből - mondta Ősze Csaba, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-nek.

Ez utóbbi jármű vezetője a baleset másik súlyos sérültje. Ez a kiskamion hűtött gyógyszereket szállított Csehországból Horvátországba. A gyógyszerek átmeneti elhelyezéséhez valószínűleg a győri kórház nyújt segítséget - mondta Ősze Csaba. A balesetsorozat miatt hatalmas dugó alakult ki a 86-os főúton, mivel terelésre nem volt mód. A forgalom 11.00 óra tájban egy pályán megindult - közölte Kocsis Tünde alezredes a Győr megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.