Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Robbanás egy olaszországi lőszergyárban

MTI
2007.10.09. 14:40

Egy ember meghalt, tizennégyen megsebesültek kedden a Rómához közeli Colleferróban, ahol robbanás történt egy brit lőszergyártó cég üzemében. Az egyik sérült súlyos állapotban van. A detonáció ledöntötte az üzemépület egyik falát, és tűz ütött ki, de a tűzoltók hamar megbirkóztak a lángokkal. Egyelőre nem tudni, mi okozta a szerencsétlenséget.

A rendőrség és a csendőrség elővigyázatosságból lezárta egy kilométer átmérőjű körben az üzem környékét, még a gyár dolgozóinak aggódó hozzátartozóit sem engedik közel a hadiipari létesítményhez.

A Chemring Group PLC brit hadiipari cég ez év márciusában vásárolta meg a FIAT csoporttól a Simmel Difesa nevű hadiipari vállalatot az olasz fővárostól negyven kilométernyire délkeletre fekvő Colleferróban. A kétszáz főt alkalmazó vállalat közepes és nagy kaliberű tüzérségi fegyverekbe gyárt lövedékeket. Ezenkívül robbanóanyagokat, rakétákhoz robbanótölteteket, valamint petárdákat is készítenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?