Judit
2 °C
7 °C

Kivizsgálják a zalai rabszökést

MTI
2007.10.12. 09:45

Belső vizsgálatot folytat a Nagykanizsai Rendőrkapitányság annak kiderítésére, hogy miként szökhetett meg szerda hajnalban a 23 éves borsfai férfi, akit a nagykanizsai rendőrök éppen a zalaegerszegi büntetés-végrehajtási intézetbe szállítottak. Az eljárás során tisztázzák, hogy történt-e mulasztás a rendőrök részéről.

A férfit korábban körözték, mert nem kezdte meg a vagyon elleni bűncselekmények miatt kirótt jogerős büntetésének letöltését. Miután elfogták, a zalaegerszegi büntetés-végrehajtási intézetbe szállították volna, de az épület közelében kibújt a vezetőszíjból és bilinccsel a kezén eltűnt a rendőrök szeme elől.

A Zala Megyei Bíróság Büntetés-végrehajtási Csoportja szerdán újból elrendelte a szökevény körözését. A rendőrök csütörtökön délután borsfai otthonában meg is találták a fiatal férfit, aki azonban megint szökni próbált. Rövid üldözés után végül egy közeli kukoricásban elfogták, majd beszállították a zalaegerszegi büntetés-végrehajtási intézetbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?