Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sok halottja van a haiti árvíznek

Független Hírügynökség
2007.10.13. 10:27

Legkevesebb 45 ember meghalt, több tucat pedig eltűnt Haitin, az egy hete tartó esőzésekben, jelentette be az ország belügyminisztere szombaton. Kubában és Nicaraguában ezreket kellett kitelepíteni.

A Karib-tengeren fekvő Haiti szigetén eddig 6000 embert kényszerült elhagyni otthonát, mert az illegális fakitermelések miatt kopárrá vált hegyekről akadálytalanul folyik le a víz a településekre.

A kormány élelmiszersegélyeket, és ágyakat küldött a természeti csapás sújtotta országrészekbe. A politikai erőszak megfékezésére Haitiba küldött békefenntartók és az ENSZ is részt vesz a károk enyhítésében.

Kubában 18 ezer ember hagyta el otthonát, legkevesebb ezer ház megrongálódott az esőzések következtében. Nicaraguában a megáradt folyók kiléptek medrükből, a kormány ezer ember kitelepítését rendelte el.