Erzsébet
1 °C
4 °C

Nyolcan meghaltak egy thaiföldi barlangban

MTI
2007.10.14. 10:05
Legalább hat német turista - közöttük egy tízéves kisfiú - és két thaiföldi idegenvezetőjük lelte halálát egy barlangban a hirtelen beáramló barlangvíz fogságába kerülve. A tragédia szombaton a Khao Szok nemzeti parkban található, ötszáz méter mély Nam Talu barlangban történt. Amikor a turisták leereszkedtek a mélybe, hirtelen jött eső és áradás következtében víz árasztotta el a vízesés melletti barlangot, a bennlévők pedig mit sem tudtak arról, hogy mi történik odakinn, így a víz fogságába kerültek.

A thaiföldi rendőrség egész éjszaka a turisták és útitársaik mentésével foglalkozott, de eddig csak nyolc holttestet találtak a barlangban. Egy ember után még kutatnak. Vinai Phopradit, a Szuratthani tartomány kormányzója az esős időszak idejére bezárja a Khao Sok nemzeti parkot, angol és thai nyelven szóló táblák figyelmeztették a turistákat, hogy ez idő tájt ne ereszkedjenek le a barlangba, ennek ellenére sokan figyelmen kívül hagyják a figyelmeztetést. Ugyanebben a barlangban néhány évvel ezelőtt belga turisták is szerencsétlenül jártak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?