Másodszor rekedt szlovén jármű a Tauern-alagútban

MTI
2007.10.14. 13:59
Hatalmas torlódást okozott a hét végén az ausztriai Tauern-hegység alatt átmenő alagútnál egy szlovén autószállító jármű, amelynek épp akkor fogyott el az üzemanyaga, amikor már mélyen bent járt a hosszú, nagy forgalmú alagútban. Mint kiderült, nem véletlenül.

A negyvenkilenc éves sofőr elmondta a rendőrségnek: főnöke kereken megtiltotta neki, hogy akár Németországban, akár Ausztriában tankoljon. Amitől tartani lehetett, az persze be is következett, a vontató menetközben kifogyott az üzemanyagból. Ráadásul pont ott, ahol ugyanannak a szlovén cégnek egy másik szállítójárműve szintén elakadt néhány hónapja, ugyancsak "üzemanyag-probléma" miatt: a Tauern-alagút kellős közepén.

Az osztrák hatóságok szívét ez a körülmény nem enyhítette meg, szabálysértés miatt feljelentették a sofőrt, és csak óvadék ellenében engedték tovább. Mivel nemcsak az üzemanyag fogyott ki az autószállítóból, hanem a légfékje is elszállt, a járművet ki kellett vontatni az alagútból. Végül is az autómentő segítségével menetkész állapotba hozták, dízellel is feltöltötték.

Közben a forgalom csak egy sávon haladhatott, aminek következtében az alagút mindkét oldalán több kilométeres sor torlódott fel.