Esik a hó Moszkvában

MTI
2007.10.14. 15:06

Moszkvában vasárnap reggel óta sűrűn hull a hó: hol hatalmas, hol kisebb pelyhekben, de megállás nélkül, délutánra már csak az utcák voltak feketék: a háztetőket és az álló autókat néhány centis fehér takaró borította, mivel a hőmérséklet 0 és plusz 2 Celsius-fok között tartotta magát.

A nyár szokatlanul forró volt Oroszországban, naponta dőltek meg évszázados melegrekordok. A jóval 30 fok fölötti hőségek után egyik napról a másikra 15-17 fokra esett a hőmérséklet augusztus végén, és ugyan volt még néhány napsütéses nap, de többé nem lett meleg.

Az utóbbi napokban hajnalonként egyre gyakoribbak a talaj menti fagyok, s a meteorológusok a fővárosban péntekre ígérték az első havazást, amely meg is jött, de csupán néhány pehely hullott a déli órákban. Vasárnap reggel azonban rákezdte, s egész nap esett a hó, amely délutánra már csak az aszfalton olvadt el. A következő napokban az előrejelzések szerint marad a hideg idő, a levegő páratartalma továbbra is jóval 90 százalék felett lesz, de az orosz meteorológusok szerint szerdára kisüt a nap, s a hőmérséklet plusz 4 Celsius-fokig emelkedik majd.