Jolán
2 °C
4 °C

Két cápatámadás Ausztráliában

MTI
2007.10.15. 14:00

Két cápatámadás okozott súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket hétfőn Ausztrália keleti partvidékén. Egy 52 éves nőt Byron Bay tengerparti üdülőhely közelében támadott meg egy két és fél méteres cápa kajakozás közben. Az ütés következtében az asszony a vízbe esett, és csupán a lélekjelenlétének köszönhető, hogy karján egy kisebb harapásnyommal megúszta az életveszélyes találkozást: ugyanis kétvégű evezőlapátjával addig döfködte a félelmetes fogazatú ragadozót, amíg az el nem úszott. Megmenekülésének történetét az ausztrál televíziónak mesélte el. A helyi életmentő szervezet emberei csónakokkal üldözték el a fenevadat a népszerű fürdőhelytől.

A queenslandi Nagy Korallzátonynál egy 31 éves szigonyos halászatra indult férfi járt szerencsétlenül: egy cápa a hajója fedélzetén sebesítette meg a lábikráján. A sérültet helikopterrel szállították egy cairnsi kórházba. Ausztráliában tavaly hat cápatámadást regisztráltak, míg világszerte 62 eset fordult elő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?