Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Minden második kamiont megbírságoltak Szabolcsban

MTI
2007.10.16. 12:20

Csaknem minden második kamionnál probléma volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tartott közlekedésbiztonsági ellenőrzés során - közölte a régió rendőr-főkapitányságának sajtóügyeletese. A TISPOL - az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata - által szervezett akció során ellenőrzött 765 tehergépkocsi közül 320 vezetője fizetett helyszíni bírságot különböző szabálytalanságok miatt, 47 sofőr ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök, s ők súlyosabb büntetésre számíthatnak - mondta Fülöp Gergely szóvivő. A kiszabott helyszíni bírságok együttes összege 1,4 millió forint volt.

A 765 ellenőrzött kamion közül 218 külföldi volt és 11 valamilyen szabályszegés miatt nem folytathatta tovább az útját. A magyar járművek közül négyet rendeltek be soron kívüli műszaki vizsgára, de összesen 48 tehergépkocsinál tapasztaltak az ellenőrzés során technikai hiányosságot. A vezetői idő túllépése és a tachográf használatával kapcsolatos szabályszegés miatt hét esetben intézkedtek a rendőrök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?