Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Műszaki hiba miatt borult fel a katonai tréler

Havariapress
2007.10.16. 14:05

Az elsődleges szakértői vélemény szerint műszaki hiba okozta a Tatra típusú katonai tréler balesetét tegnap, az M7-es érdi szakaszán - közölte a Havaria Press. Már a vizsgálat kezdetén megállapították, hogy a vontatmány aktívan kormányozott hátsó tengelye egy alkatrész törése miatt fordult ki helyéről, majd emiatt vált irányíthatatlanná és borult fel a jármű. A harckocsiszállító szabályosan haladt az autópályán, elől és hátul is biztosító autók fogták közre.

A balesetet megelőző percben a tréler mögött haladó autóból már látták, hogy baj van: míg a vontató a külső sávban haladt, vontatmánya elkezdett jobbra-balra szitálni, mely kilengés aztán oly mértéket öltött, hogy két sávval arrébb, már a szalagkorlátot szaggatta a tréler hátulja. A kormányozott hátsó tengely aztán kifordult, a vontatmány keresztbe fordult a pályán és felborult, magával rántva a vontató járművet is, melyben az egyik katona súlyos bordatörést, társa könnyebb sérüléseket szenvedett.