Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tilos alkoholt inni Pozsony belvárosában

MTI
2007.10.17. 11:22

A pozsonyi Óváros önkormányzata megtiltotta a szeszesitalok forgalmazását és fogyasztását a nyilvános területeken. A szigorítás novembertől lép életbe. A kerületi honatyák azért döntöttek így kedden, mert nagyon sok ittas emberrel lehetett találkozni az Óvárosban, amely egyben Pozsony belvárosa is. Mindeddig csak egyes kormányzati, közszolgálati vagy vallási intézményekre vonatkozott a tiltás, így az elnöki palotára és a miniszterelnöki hivatalra, óvodákra, iskolákra és templomokra.

Novembertől kezdve azonban szigorú büntetés vár mindazokra, akik alkoholt árusítanak vagy fogyasztanak állomásokon, autóbuszokon, villamosokon. A szeszesitalt forgalmazó boltok tulajdonosai akár 200 ezer, a fogyasztók pedig 1000 koronás bírságra számíthatnak.