Jenő
-3 °C
6 °C

Arab embercsempészt fogtak el Fehérgyarmaton

MTI
2007.10.17. 12:44

Arab embercsempészt és határsértőket fogtak el Fehérgyarmaton szerdán, az öt külföldi ellen eljárás indult, közölte a Nyírbátori Határőr Igazgatóság sajtóreferense. A négy arab határsértőre egy szabadnapos határőr figyelt fel a szatmári kisvárosban és a szintén szolgálaton kívül lévő társával egyiküket feltartóztatta, mondta Tanyik József.

Az alezredes hozzátette, a többieket, akik megpróbáltak elmenekülni, a riasztott határvadászok fogták el, miután átfésülték a települést, sőt őrizetbe vettek egy arab embercsempészt is, aki, mint kiderült, a határsértőket vitte volna tovább Fehérgyarmatról az ország nyugati határához. Az eddigi vizsgálat szerint az arabok Ukrajnából - ottani embercsempészek segítségével - illegálisan léptek magyar területre. A sajtóreferens megjegyezte, hogy az ügy körülményeinek tisztázása után a külföldieket várhatóan kitoloncolják az országból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?