Ödön
2 °C
11 °C

Pénzbüntetés a tolvaj rendőrnek

Független Hírügynökség
2007.10.17. 14:16

Pénzbüntetéssel toldotta meg szerdán a bíróság a májusi, Széna téri túszejtéses bankrablás után a bank pénzét eltulajdonító rendőr első fokú ítéletét. Az ítélőtábla mostani döntése már jogerős, mert az ügyész, a védő és a vádlott is elfogadta az ítéletet.

A volt rendőr százados - még rendőrként - a május 4-én a Széna téren történt túszejtéses bankrablás után ellopott 460 ezer forintot az OTP bankfiókból. A rendőr felett másodfokon szerdán a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa mondott ítéletet. A rendőr az utolsó szó jogán elmondta, hogy megbánta amit tett. Most mellékbüntetésként 150 ezer forintot kell még fizetnie.

A volt rendőrt korábban első fokon egy év nyolc hónap, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönre és lefokozásra ítélte a bíróság. A katonai ügyész szerdán szerette volna elérni, hogy letöltendő börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és pénzbünetést is kapjon a megtévedt férfi. Az ügyész szerint a súlyosbításnak az általános bűnmegelőzés lenne a célja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?