Ödön
1 °C
11 °C

Fejbe lőttek egy tizenéves fiút

2007.10.18. 17:10

Fejlövéstől halt meg egy tinédzser, akit szerda késő este támadtak meg a közép-angliai Sheffield egyik játszóterén - közölte a brit rendőrség. A 16 éves fiú a hatóságok szerint egy középosztálybeli család gyermeke, így valószínűleg semmilyen bandának nem volt tagja.

A helyi lakosok megnyugtatására a rendőrök járőrözni kezdtek, ugyanis másfél hónapja már egy másik 16 éves srácot is meglőttek. Sőt, augusztusban az borzolta a brit kedélyeket, hogy valaki kivégzett egy futballedzésről hazafelé tartó, 11 éves fiút. Rhys Jonest. (Sajtójelentések szerint többen is tudják, ki az elkövető, de nem mernek tanúskodni ellene.)

Nagy-Britanniában egyre többen teszik fel a kérdést: hogyan juthatnak lőfegyverhez a fiatalkorúak, és azt követelik, hogy a kormány lépjen fel az egymást érő tragédiák megakadályozására.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?