Auguszta
-7 °C
0 °C

Lezuhant egy helikopter Romániában

Független Hírügynökség
2007.10.19. 12:04

Lezuhant, majd a földbe csapódást követően lángra lobbant egy magánhelikopter Dél-Romániában. A Robinson 44 típusú gép fedélzetén ketten voltak, egyikük sem élte túl a balesetet. A gép teljes egészében kiégett, az áldozatok holttestei pedig szinte teljesen elszenesedtek.

A gép egy magánvállalkozásé, amely pilótaképzéssel és légi szállítással foglalkozik. A légijármű a fekete-tengeri üdülőhelyre, Mamaiába tartott, mikor Ialomita megyében az erdőbe zuhant és kigyulladt. A tragédia részleteiről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy mindkét áldozat férfi. A baleset okait nem ismerik, ám feltételezhetően, hogy a repülésnek kedvezőtlen, ködös idő is közrejátszott benne.

A Mediafax hírügynökség tájékoztatása szerint a tragédia helyszínén egy nagy összeget tartalmazó bőröndöt is találtak, azonban ezt az értesülést a hatóságok még nem erősítették meg. Romániában az utóbbi tizenhárom évben összesen húsz helikopterbaleset történt. A hadsereg és a rohammentők gépeinek lezuhanása 25 halálos áldozatot követelt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!