Lakáscsalókat tartóztattak le Nyíregyházán

MTI
2007.10.19. 18:31

Négy lakáscsaló előzetes letartóztatásba helyezését rendelte el a Nyíregyházi Városi Bíróság pénteken, a három férfi és egy nő a gyanú szerint más otthonát adta el - közölte a megyei bíróság elnökhelyettes sajtószóvivője az MTI-vel.

A gyanúsítottak hamis személyi igazolványt készíttettek egy lakástulajdonos nevére, s azt felhasználva adták el házát hatmillió forintért. A vételárból a vevő 5,5 milliót ki is fizetett nekik, mielőtt a szerződést megkötötték volna - mondta Nyakó Zsuzsanna.

A bírónő hozzátette: a csalók közül ketten büntetett előéletűek, egyikük ellen jelenleg is folyik eljárás két ügyben is a nyíregyházi rendőrkapitányságon, illetve a városi bíróságon, s az utóbbinál ugyancsak csalás vétsége miatt.

Az előzetes letartóztatást elrendelő bíróság szerint tartani lehet attól, hogy az érintettek nem jelennek meg a hatóság előtt, illetve megnehezíthetik az eljárást, s enyhébb személyi szabadságot korlátozó intézkedéssel nem lehet ellenük a vizsgálatot eredményesen lefolytatni.

Az előzetes letartóztatás végrehajtásának helyeként a bíróság a megyei büntetés-végrehajtási intézetet jelölte ki; a határozat ellen a gyanúsítottak fellebbeztek, így az nem jogerős - jegyezte meg a szóvivő bíró.