Hat év börtön a három utasa halálát okozó sofőrre

MTI
2007.10.25. 18:30

Hat év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön jogerősen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság Veréb László Attila rákóczifalvi lakost több ember halálát okozó ittas járművezetés bűntette miatt. A vádlottat mellékbüntetésként a közügyek gyakorlásától öt, míg a közúti járművezetéstől hat évre tiltották el.

A vádirat szerint Veréb László Attila 2006. november 24-én a reggeli órákban Szolnok lakott területén közepesen alkoholos állapotban vezette autóját a Tószegi úton. A jó útviszonyok ellenére ittassága miatt rosszul mért fel egy előzési helyzetet, több hibás manőver hajtott végre, majd az úttesten keresztbe fordult, sodródó gépjárművével óránkénti 60 kilométeres sebességgel egy út menti betonoszlopnak csapódott. Az ütközés következtében a gépkocsiban lévő három utasa meghalt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság mostani döntésével helybenhagyta a Szolnoki Városi Bíróság első fokú ítéletét. E bűncselekmény elkövetőjére a büntetőtörvénykönyv szerint 5-10 évig tartó börtönbüntetést szabhat ki a bíróság.