Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Afrikai illegális bevándorlók haltak meg

MTI
2007.10.29. 20:47

Spanyolországba illegálisan bevándorolni szándékozó afrikaiak sokasága fulladt meg, halt éhen vagy lett öngyilkos az embercsempészek által rendelkezésükre bocsátott hajón, mert a csempészek becsapták őket, vízzel töltötték fel a vízi jármű tartaléküzemanyag-tartályait, és hamar elfogyott az élelem a tehetetlenül sodródó hajón, mondta el az El País című spanyol lapnak az egyetlen túlélő, egy szenegáli férfi.

Egy spanyol halászhajó talált rá múlt szerdán a Zöld-foki-szigetek közelében a hajóra, és rajta a félhalott Leidi Fallra. A 29 éves férfi beszámolója szerint az illegálisan bevándorolni szándékozó afrikaiakat szállító hajó október 3-án indult el Mauritániából a Kanári-szigetek felé. A negyedik napon derült ki, hogy becsapták őket, tartalék üzemanyag helyett víz volt a tartályokban. Ekkor pánik tört ki a hajón. Amikor elfogyott az élelem, több utast álmában a tengerbe dobtak társai. Volt, aki éhen halt, volt aki öngyilkosságot követett el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?