Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Drukkerbaleset: öt sérültet hazahoznak

MTI
2007.10.31. 10:06

Elindultak a mentőautók a hétfői magyar autóbusz-baleset osztrák kórházakban ápolt öt sérültjéért - közölte szerda reggel Pék László, az Országos Mentőszolgálat Grazban tartózkodó képviselője. A mentőkocsik várhatóan kora délután fordulnak vissza a betegekkel.

A hétfő hajnali, három halálos áldozatot követelő szerencsétlenség után nyolc sebesült maradt grazi és klangenfurti kórházakban. Hárman Grazból, ketten Klagenfurtból indulnak szerdán haza.

Pék László, aki a katasztrófavédelem pszichológusokból álló kríziscsoportjával érkezett Ausztriába a betegekhez, elmondta, hogy a három súlyosabb sérültet az osztrák orvosok még néhány napig megfigyelés alatt kívánják tartani, őket valószínűleg csak a jövő héten engedik el. Egyiküknek légzési nehézségei vannak, őt altatják - várhatóan a hét végén oldják fel fokozatosan az altatást. Állapota biztató. A másik két beteget sebesülésük jellege miatt tartják vissza, állapotuk stabil.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?