Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Szaúd-Arábiában lefejztek öt embert

MTI
2007.10.31. 13:07

Lefejeztek öt személyt szerdán Szaúd-Arábiában, mert megerőszakolt és megölt egy fiatal fiút - közölték a hatóságok. A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a tettesek elrabolták a fiatalt, megerőszakolták majd leszúrták. Ezt követően fejét levágták testéről és ez utóbbit egy tóba hajították.

A szigorú iszlám jog (saríja) szabályait azzal is megsértette az öt férfi, hogy alkoholt és kábítószert fogyasztott, valamint autókat lopott a muzulmánok szent városában, Medinában.

Szaúd-Arábiában szigorúan veszik az iszlám tanításait, amelynek értelmében a gyilkosságért, kábítószer-csempészetért, nemi erőszakért, valamint a fegyveres rablásért elítélteket karddal nyilvánosan lefejezik. Idén már százhuszonnégy személyt végeztek ki a sivatagi királyságban. Tavaly jóval kevesebbet, csupán harmincnyolcat, míg 2005-ben nyolcvanhármat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?