Nyomozás a debreceni verekedő diákok ügyében

Független Hírügynökség
2007.12.11. 18:37

A rendőrség kedden garázdaság miatt hivatalból indított nyomozást, miután valószínűleg egy diáklány szerelméért esett egymásnak két középiskolás még csütörtökön Debrecenben. A 15 éves fiúk délután egy játszótéren verekedtek össze. Párbajukat legalább 20 diáktársuk figyelte, az erről készült felvételeket egyikük az internetre is feltette.

A mobiltelefonnal készített felvételeken az látszik, hogy a két fiú először csak kerülgeti egymást, majd utcai harcosok módjára összeverekednek. A fiatalok durva szavakkal hergelték, és egymás ellen buzdították a fiúkat. Komolyabb baja egyik párbajozónak sem esett. A szülőket és a tanárokat megdöbbentették a történtek.

A verekedők más-más debreceni középiskolába járnak. A verekedés miatt mindkét középiskolában vizsgálatot indítottak. Az érintett diákok még karácsony előtt megkapják büntetésüket, valószínűleg egy írásbeli igazgatói figyelmeztetést. Makai Mária, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója elmondta, a gyerekek szüleivel is beszélnek, és miután van pszichológusuk, szakember is fog beszélni a diákokkal.