Eltemették az Esztergomban lelőtt rendőrt

MTI
2008.02.22. 17:02

Az ország minden megyéjéből és Szlovákiából is részt vettek a fegyveres testületek tagjai az Esztergomban intézkedés közben hősi halált Borbély Zoltán rendőrhadnagy temetésén pénteken Dorogon, akit az országos rendőrfőkapitány búcsúztatott, majd díszsortűz és a rendőrautók szirénáinak megszólalása után helyeztek örök nyugalomra.

"Ezekben a percekben az ország minden pontján megállnak a rendőrautók, a bekapcsolt villogók és szirénák azért szólnak, hogy az ön hősiessége előtt tisztelegjenek a kollégák" - mondta Bencze József országos főkapitány, majd hozzátette, talán a szirénák, a gyász és a fájdalom hangját meghallják mindazok, akik tehetnek valamit az erőszak ellen.

Az erőszak terjedéséről szólva kijelentette "azt a folyamatot, amely az arcukat eltakaró vandálokat, vagy a sötétben lopakodó, Molotov-koktélt dobálókat hazafiakká avatja, mi rendőrök egyedül nem tudjuk megállítani. Ehhez a közösség, az ország összefogása szükséges".

Bencze József elmondta, a minisztérium hősi halottá nyilvánította az elhunyt rendőrt, két gyermekét pedig nagykorúvá válásukig támogatják. A szertartáson megjelent Draskovics Tibor rendészeti és igazságügyi miniszter.