26 szegedi kapott szalmonellát a Torkos Csütörtökön

Független Hírügynökség
2008.02.22. 19:30

Az utolsó adatok szerint 26-an fordultak eddig orvoshoz szalmonella-fertőzés miatt azok közül, akik a Torkos Csütörtökön egy szegedi halászcsárdában ettek. Még nem tudni, pontosan mi okozhatta a fertőzést.

A tisztiorvosi szolgálat vizsgálata során kiderült, hogy az étterem dolgozói közül 23-man tünetek nélkül hordozták magukban a szalmonella baktériumot. Még kérdéses, hogy ezen dolgozók fertőzték-e meg az ételt, vagy valami más okozta a megbetegedéseket. A tisztiorvosi szolgálat az étterem konyháját rendben találta, ezért azt nem kellett bezárni.

A halászcsárdában 3500 vendég "torkoskodott" múlt csütörtökön, közülük az eddigi adatok szerint 26-an betegedtek meg. Hánytak, hasmenésük volt, és belázasodtak.

A Fehértói Halászcsárda tulajdonosa szerint a fertőzést a kihűlt étel okozhatta. Frank Sándor azt mondta: a kihűlt hal és a hideg túrós csusza tökéletes táptalaja a szalmonellának. Igaz, folyamatosan ellenőrizték az ételek hőmérsékletét, de ha valaki többfélét is szedett magának, mire a menü végére ért, kihűlhetett az ennivaló - fejtette ki.