Huba
17 °C
33 °C

Sorozatban törik fel az autókat Hevesben

MTI
2008.03.05. 11:44

Az autóban hagyott értékek hatékonyabb védelmét kéri a lakosságtól a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság azt követően, hogy két hónap alatt 30 gépkocsit törtek fel Hevesben - tájékoztatta szerdán a rendőrség az MTI-t.

A főkapitányság adatai szerint januárban és februárban csaknem ötmillió forintnyi értéket zsákmányoltak a feltört autókból a bűnözők, a járművekben pedig további több mint 800 ezer forint kár keletkezett - közölte a főkapitányság sajtószóvivője.

Soltész Bálint arra figyelmeztet, hogy a bűncselekmények nagy hányada megelőzhető lett volna, ha a sértettek nem hagynak a gépkocsiban látható helyen értékeket. Húsz esetben például a gépjárműben hagyott táska szúrt szemet az elkövetőknek.

A tolvajok az utastérben hagyott személyes iratokon és készpénzen túl, 12 számlatömböt vagy bélyegzőt, öt különböző céges iratot, négy mobiltelefont, továbbá laptopot, fényképezőgépet, autó-hifi berendezést és navigációs készüléket tulajdonítottak el az elmúlt két hónap alatt a megye területén - mondta a szóvivő.