Olivér
5 °C
8 °C

Sorozatban törik fel az autókat Hevesben

MTI
2008.03.05. 11:44

Az autóban hagyott értékek hatékonyabb védelmét kéri a lakosságtól a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság azt követően, hogy két hónap alatt 30 gépkocsit törtek fel Hevesben - tájékoztatta szerdán a rendőrség az MTI-t.

A főkapitányság adatai szerint januárban és februárban csaknem ötmillió forintnyi értéket zsákmányoltak a feltört autókból a bűnözők, a járművekben pedig további több mint 800 ezer forint kár keletkezett - közölte a főkapitányság sajtószóvivője.

Soltész Bálint arra figyelmeztet, hogy a bűncselekmények nagy hányada megelőzhető lett volna, ha a sértettek nem hagynak a gépkocsiban látható helyen értékeket. Húsz esetben például a gépjárműben hagyott táska szúrt szemet az elkövetőknek.

A tolvajok az utastérben hagyott személyes iratokon és készpénzen túl, 12 számlatömböt vagy bélyegzőt, öt különböző céges iratot, négy mobiltelefont, továbbá laptopot, fényképezőgépet, autó-hifi berendezést és navigációs készüléket tulajdonítottak el az elmúlt két hónap alatt a megye területén - mondta a szóvivő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?