44 év börtön a taxisgyilkosoknak

MTI
2008.03.06. 20:55

Összesen 44 év fegyházban letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a három férfit, akik 2004 őszén meggyilkoltak egy taxist Debrecenben - tájékoztatta az MTI-t a csütörtökön meghozott ítéletről Koszta János, a Debreceni Ítélőtábla sajtótitkára. Emlékeztetett rá, hogy 2004. november 10-én este történt a bűncselekmény, amikor a három férfi kicsalt Debrecen határába egy taxisofőrt azzal a szándékkal, hogy amennyiben pénz van nála, úgy meggyilkolják.

A szerencsétlen taxistól 50 ezer forint készpénzt vettek el a bűncselekmény elkövetői. A taxisgyilkosságért B. Attila elsőrendű vádlottat, aki három fejlövéssel agyonlőtte a taxist, előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében és egyrendbeli lőfegyverrel visszaélés bűntettében találta bűnösnek az ítélőtábla Ficsór Gabriella vezette büntetőtanácsa, amiért 20 év fegyházbüntetésre és 10 évi közügyektől eltiltásra ítélte.

O. Péter másodrendű vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, mint bűnsegédet és hétrendbeli közokirattal visszaélés, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntettében találták bűnösnek, amiért 14 év fegyházbüntetést és 10 évi közügyektől eltiltást kapott.

A harmadrendű S. Attila vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, mint bűnsegédet és hétrendbeli közokirattal visszaélés, egyrendbeli lőfegyverrel való visszaélés bűntette és egyrendbeli kábítószerrel való visszaélés vétsége miatt 10 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság, s tíz évre őt is eltiltotta a közügyektől.

Koszta János tájékoztatása szerint a bűncselekmény elkövetése idején B. Attila elsőrendű vádlott 30, O. Péter másodrendű vádlott 19, S. Attila harmadrendű vádlott pedig 20 éves volt. Miután az ítélőtábla részben megváltoztatta az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítéletét, az ügyben harmadfokú eljárásra kerül sor, így a Legfelsőbb Bíróság mondja ki a végső ítéletet.