Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lőszerrel mentek haza az iskolából

2008.03.11. 15:12

Világháborús lőszereket lopott el és vitt haza három debreceni iskolás. A régi, rozsdás lövedéket az iskola udvaráról szerezték, ahol hétfőn elektromos vezetéket fektettek a földbe.

A munkások egy vödörbe gyűjtötték össze a földből kifordított lőszermaradványokat, hüvelyeket, melyek közül a három tizenéves fiú egy-egy darabot elvett és hazavitt. A dolog akkor derült ki, amikor az iskola egyik diákjának anyja egy hat centis, rozsdás lőszert talált fiánál. A gyerek elárulta, hogy azt az egyik barátjától kapta, aki azt az iskola udvaráról hozta haza.

Miután a rendőrök az összes hiányzó töltényt és kulacsot összeszedték a gyerekektől, a munkaárok környékét a tűzszerészek is átvizsgáltatták. Az ügyben eljárás indult, a debreceni rendőröknek azt kell kideríteniük, hogy gyerekek hogyan férhettek hozzá a veszélyes eszközökhöz, hibázott-e valaki.