Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Felrobbant egy máltai garázs

Független Hírügynökség
2008.03.12. 18:12

Nagy erejű robbanás volt a máltai főváros közelébenn. A hatóságok szerint egy illegális tűzijáték-lerakat repült a levegőbe, két ember meghalt. A máltai rendőrség szerint a detonáció egy családi ház garázsában történt.

Az egyik halott az 58 éves tulajdonos, a másik pedig egy szomszédban lakó kétgyermekes asszony. Három másik embert különböző sérülésekkel vittek kórházba. A robbanás tetemes anyagi kárt okozott: szemtanúk szerint a környék egy háborús övezethez hasonlít. A mentőcsapatok most is a romok között kutatnak, mert nem tudni, vannak-e még áldozatok.

Az első robbanást több kisebb követte. A hatóságok úgy tudják, hogy a garázsban a tulajdonos illegálisan tárolt veszélyes anyagokat, amelyek ismeretlen okból berobbantak. A környék átkutatása után több láda veszélyes anyagot foglaltak le a rendőrök.

Tavaly nyáron már volt hasonló tragédia Máltán: akkor öten haltak meg, amikor felrobbant egy tűzijátékgyár.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?