Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Világháborús fegyverarzenált foglaltak le

MTI
2008.03.13. 15:13

Közel húsz fegyvert, géppisztolyt, karabélyt és pisztolyt, és több kilogrammnyi lőszert foglalt le a veszprémi rendőrség házkutatáskor három balatonkenesei és egy nemesvámosi lakásban, közölte Horváth Imre ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója csütörtökön. Nagyobb részben második világháborús fegyverekről, lőszerekről és gránátokról van szó, ám azok többsége használható lenne ma is. Hangsúlyozta, a megtalált világháborús fegyvereket és lőszereket is azonnal be kell jelenteni a rendőrségnek.

A bűnügyi igazgató elmondta, a gyanúsítottaknak hobbijuk volt a régi fegyverek gyűjtése, és fémkeresővel kutatták erdőkben - főleg a második világháború dunántúli csatáinak helyszínein - a fegyvereket, lőszereket és gránátokat. A nagy mennyiségű, többségében ma is használható fegyverről, éles lőszerről azonban bejelentést nem tettek.

Pogány Péter alezredes, a főkapitányság kiemelt főnyomozója a bűnügy részleteiről elmondta, nyolc fiatalembert gyanúsítanak fegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűncselekményével. A karabélyokat, dobtáras géppisztolyokat, pisztolyokat és a sok kilónyi lőszert, valamint néhány betárazott géppuskahevedert, továbbá mágneses harckocsi aknákat és egy páncéltörőt ruhásszekrényekben, ágyneműtartóban, polcokon és szobafalra akasztva tárolták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?