Zátonyra futott egy turistahajó Görögországban

MTI
2008.03.13. 20:21

A görög hatóságok kimenekítettek több mint 300 embert csütörtökön egy sétahajóról, ami zátonyra futott az Athén közelében fekvő Pórosz-sziget partjainál, jelentette a görög televízió. A kereskedelmi tengerészeti minisztérium illetékese is megerősítette, hogy a 278 utas és a 35 fős legénység sérülés nélkül megúszta a balesetet. A Giorgisz nevű hajón csak külföldi turisták utaztak, akik a Szaronikósz-öböl három szigetét érintő egynapos kiránduláson vettek részt. A tengerészeti minisztérium közlése szerint az utasok többsége japán, amerikai és orosz állampolgár.

A mentésbe bevontak három helikoptert, négy hadihajót, egy katonai szállító repülőgépet, illetve a parti őrség hajóit és a környéken járó csónakokat. Bár a hajó megfeneklése után víz kezdett szivárogni a hajóba, szerencsére nem volt komolyabb probléma, és a mentési munkálatok az illetékesek szerint gond nélkül, kedvező időjárás mellett zajlottak.

Tavaly áprilisban az 1500 utast szállító Sea Diamond tengerjáró hajó futott sziklára és süllyedt el az Égei-tengerben, Szantorini szigete közelében. Két francia turista életét vesztette a balesetben.