Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Zátonyra futott egy turistahajó Görögországban

MTI
2008.03.13. 20:21

A görög hatóságok kimenekítettek több mint 300 embert csütörtökön egy sétahajóról, ami zátonyra futott az Athén közelében fekvő Pórosz-sziget partjainál, jelentette a görög televízió. A kereskedelmi tengerészeti minisztérium illetékese is megerősítette, hogy a 278 utas és a 35 fős legénység sérülés nélkül megúszta a balesetet. A Giorgisz nevű hajón csak külföldi turisták utaztak, akik a Szaronikósz-öböl három szigetét érintő egynapos kiránduláson vettek részt. A tengerészeti minisztérium közlése szerint az utasok többsége japán, amerikai és orosz állampolgár.

A mentésbe bevontak három helikoptert, négy hadihajót, egy katonai szállító repülőgépet, illetve a parti őrség hajóit és a környéken járó csónakokat. Bár a hajó megfeneklése után víz kezdett szivárogni a hajóba, szerencsére nem volt komolyabb probléma, és a mentési munkálatok az illetékesek szerint gond nélkül, kedvező időjárás mellett zajlottak.

Tavaly áprilisban az 1500 utast szállító Sea Diamond tengerjáró hajó futott sziklára és süllyedt el az Égei-tengerben, Szantorini szigete közelében. Két francia turista életét vesztette a balesetben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?