Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

7 halottja van a New York-i daruomlásnak

Független Hírügynökség
2008.03.17. 21:51

Hétre nőtt hétfőn a szombati, New York-i daruomlás halálos áldozatainak száma, miután a mentőalakulatok a nap folyamán három holttestet is kiemeltek a romok alól.

A 19 emelet magas óriásdaru akkor omlott össze, amikor egy rutineljárás során meg akarták hosszabbítani felfelé. A baleset után négy embert húztak ki holtan a romok alól, huszonnégyen megsérültek, nyolcan közülük még mindig kórházban vannak. Hétfőn három újabb holttestet találtak a mentőalakulatok: személyazonosságukat nem közölték.

Azt egyelőre még mindig nem tudni, hogy pontosan kinek a hibájából történt a tragédia. A darut egy olyan építkezésen használták, amely ellen már 13 alkalommal nyújtottak be panaszt a biztonsági előírások megszegése miatt, ezekből még ötöt nem vizsgáltak ki.

A daru egy kisebb ház tetejét teljesen lerombolta, és egy magasabb épület felső szintjét is megrongálta.