Erzsébet
1 °C
4 °C

Ítéletidő az Egyesült Államok középső részén

Független Hírügynökség
2008.03.20. 13:47

Legkevesebb 13-an meghaltak, több száz házból kellett kimenekíteni az embereket, miután a három napja tartó heves esőzések után árvizek alakultak ki az Egyesült Államok középső részén - közölték helyi illetékesek csütörtökön.A legrosszabb helyzet Missouri, Arkansas, Illinois, Ohio és Kentucky államokban, ahol néhány óra alatt csaknem 30 centiméteres csapadék hullott. Az amerikai parti őrség mentőalakulatai folyamatosan szabadítják ki a lakókat az árvíz fogságából.

Missouriban hatan haltak meg, köztük egy 19 éves fiatalember, akit több mint három kilométerre sodort el egy vízfolyam. Kentucky államban öten vesztették életüket egy közlekedési balesetben, egy 65 éves asszony pedig saját házában fulladt meg a hirtelen megemelkedett vízszint miatt. Illinois állam déli részén ketten haltak meg, miután a teherautót, amelyben ültek lesodorta az ár egy földútról. A meteorológusok szerint az esős időjárás még a hétvégén is tart majd az Egyesült Államok középső részén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?