Judit
3 °C
7 °C

Bankjegyautomatát robbantottak Fóton

MTI
2008.03.28. 06:39

Ismeretlen tettesek felrobbantottak egy bankjegyautomatát és pénzt vittek el belőle Fóton, tájékoztatott a pénteken a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy hajnali öt óra körül hatalmas robbanás zajára riadtak fel a Kossuth utca környékének lakói a város központjában, a detonáció miatt a közeli polgármesteri hivatal ablakai be is törtek. Az eddig ismeretlen fajtájú robbanószer szétvetette az automata acélszerkezetét, amiből kihullottak a bankjegyek. A pénz egy részét a helyszínre érkező rendőrök a földön szétszóródva találták meg, mert a rablóknak valószínűleg nem volt idejük összeszedni a papirpénz egy részét.

Egyelőre nem tudni, hogy mennyi pénzt találhattak a bűnözők a trezorban, ez majd csak a banktisztviselő megérkezése után derülhet majd ki. Valószinűsíteni lehet, hogy a tettesek gépkocsival menekültek el. A rendőrök biztosították a helyszínt, és rögzítik a nyomokat.

Egy hete Vácon történt hasonló eset.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?