Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pénzt csempészett a pilótafülékben

Független Hírügynökség
2008.04.01. 07:25
Letartóztatták a Vietnámi Légitársaság egyik pilótáját az ausztráliai Sydneyben, mert a vádak szerint egy drogbanda pénzét csempészte rendszeresen - közölte az AFP kedden. Az ausztrál rendőrök akkor vették őrizetbe a Vietnámi Légitársaság pilótáját, amikor Ho Si Min városból Sydneybe érkezett egy menetrend szerinti járattal. Az előzetes bírósági meghallgatáson megtagadták, hogy óvadék ellen szabadlábra helyezzék, mert fennállt a veszélye, hogy megszökik.

A férfit azzal vádolják, hogy 2005 és 2006 között összesen 3,7 millió ausztrált (560 millió forint) csempészett ki Ausztráliából a pilótafülkében. A hatóságok szerint így járult hozzá, hogy egy vietnámi-ausztrál banda heroinból származó bevételét tisztára mossa. Az ázsiai nemzeti légitársaság egy másik pilótáját tavaly ugyanilyen vádak miatt négy és fél évre ítélték a déli kontinensen.