Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Négymillió eurós rablás Koppenhágában

MTI
2008.04.01. 20:08

Mintegy 30 millió dán korona zsákmánnyal (kb. 4 millió euróval) távoztak kedden azok az álarcos, fegyveres rablók, akik Koppenhága külvárosában kifosztottak egy készpénztárolót.

A rendőrségi közlemény szerint a hat rabló puskákkal és géppisztolyokkal felszerelkezve, egy villás targonca segítségével hatolt be a glostrupi raktárba. Miután sakkban tartották a biztonsági személyzetet, lengyel rendszámú gépkocsikon távoztak. Hogy az üldözést késleltessék, két kilogrammnyi plasztik robbanóanyaggal töltött táskát hagytak a helyszínen, távozáskor pedig nagyméretű fémszögeket szórtak ki autóikból. A tetthelyre érkező négy rendőrkocsinak ki is durrantak a gumijai.

Ha a zsákmány nagysága megerősítést nyer, ez lesz minden idők második legnagyobb értékű dániai rablása. A legnagyobb fogást 2000-ben könyvelhette el egy rablóbanda, amikor egy pénzszállítóból 41 millió koronát lopott el. Mivel az akció elkövetési módja hasonló volt a közelmúltban Svédországban elkövetett bankrablásokéhoz, a két ország hatóságai kapcsolatba léptek egymással.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?