Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenévest zsarolt egy hajléktalan

Havariapress
2008.04.02. 10:06

Elfogta a rendőrség azt a fiatal hajléktalant, aki a gyanú szerint erőszakkal és fenyegetésekkel zsarolt meg egy tizenéves fiút Dorogon - értesült a Havaria Press. A pilisi város rendőrei azzal gyanúsítják a 23 éves fedél nélküli fiatalembert, hogy március 21. és 25. között megtévesztett, majd erőszakkal és fenyegetésekkel tekintélyes összeg megfizetésére kényszerített egy mindössze 14 éves esztergomi fiút. A zsaroló nem egy összegben kérte a 145 ezer forintot, azzal is beérte, hogy részletekben kapja meg.

Az első ötvenezret a fiú még önként adta át a csalónak egy jó üzlet reményében, a többit viszont már a gyanúsított fenyegetéseinek és folyamatos zaklatásának hatására. A feltételezett tettes a kihallgatásakor beismerő vallomást tett, sőt egy korábbi epöli lakásbetörést is magára vállalt. A gyanúsítottal szemben ezért a Dorogi Rendőrkapitányság zsarolás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, ami miatt az elkövető akár 8 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.