Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Káosz lesz a börtönökben

2008.04.03. 15:51

Majd kétezer börtönőr hiányzik az ukrajnai büntetés-végrehajtó intézményekből. A hivatalnokok azt állítják, hogy amennyiben az eddigiekhez hasonló hagyják el a börtönőrök pályájukat, akkor a büntetésüket töltők hamarosan azt csinálnak majd, amit akarnak. A fegyőrök többsége az alacsony, mindössze 900 hrivnyás (alig valamivel több, mint 30 ezer forint) fizetés miatt néz más munka után. nem csoda, hogy megvesztegetik őket az elítéltek és rokonaik.

További problémát jelent, hogy nemrég bezárták azt a tanintézményt, ahol korábban a hivatásos fegyőröket képezték, így ma ezt a munkát többnyire olyan tisztek látják el, akik nem részesültek speciális felkészítésben. Egyelőre arra sincs lehetőség, hogy egy új hasonló intézményt nyissanak, mivel a kormányzatnak nincs erre pénze - írja a news.liga.net.