Erzsébet
1 °C
4 °C

113 évesen hunyt el a legidősebb japán

MTI
2008.04.06. 16:17

Végelgyengülésben meghalt Japán legidősebb embere, a 113 éves Jamanaka Kaku asszony, aki szombat hajnalban hunyt el a kórházban, ahova a jatomi (Aicsi prefektúra) idősek otthonából szállították, miután rosszullét tört rá.

Jamanaka asszony szeretett énekelni és részt vett helyi karaokeversenyeken. Jamanaka mindössze két hónapig élvezhette Japán legidősebb emberének címét, amelyet februárban örökölt az - ugyancsak 113 évesen elhunyt - addigi korrekordertől, Tojonaga Cunejótól. Az "utód" egyelőre nem ismert.

Japánban az egyik leghosszabb a várható élettartam a világon. 85,81 év átlagos életkorral a japán nők tartják a világrekordot, míg a férfiak átlagosan 79 évig élnek. A hosszú élet titkát általában a halban és rizsben gazdag étrendnek tulajdonítják. Az elmúlt tíz évben több mint négyszeresére nőtt Japánban a százévesek száma, akikből 2007-ben 32 295-öt tartottak nyilván.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?