Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ketten meghaltak a pakisztáni atomerőmű balesetben

Független Hírügynökség
2008.04.08. 18:17

Ketten meghaltak egy pakisztáni atomerőműben gázszivárgás miatt - közölték pakisztáni hivatalnokok kedden. A szivárgás a kusabi nehézvizes üzemben volt, ahol éppen éves ellenőrzést tartottak. Az ázsiai ország atomenergia ügynöksége vizsgálatot rendelt el az ügyben.

"A két munkás akkor vesztette életét, amikor megpróbálták megszüntetni a gázszivárgást" - áll a pakisztáni atomenergia ügynökség közleményében. "A környék lakói semmilyen veszélynek nincsenek kitéve" - tették hozzá. A szivárgó gázt állítólag elégették.

Pakisztán 1972-ben építette első atomerőművét kanadai tudósok segítségével, de a nyugati országok a későbbiekben nem segítették az ázsiai ország atomprogramját, mert attól tartottak, hogy Pakisztán titokban nukleáris fegyvereket gyárt.

Pakisztán 1998 májusában öt kísérletet hajtott végre atomfegyverekkel. Azóta az atomhatalmak között tartják számon.