Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Kábelrongálókat értek tetten Rákos és Pécel között

MTI
2008.04.09. 21:28

Tetten értek két kábelrongálót a Rákos és Pécel közötti vasúti szakaszon a kiérkező hibaelhárítók szerdán este; a rendőrség az elkövetőket a helyszíni vizsgálat után előállította - közölte Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese az MTI-vel.

A rongálás miatt a helyreállításig a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon közlekedő vonatok 10-15 perc késéssel közlekednek - tette hozzá. Az ügyeletes beszámolója szerint 19.15 órakor a biztosítóberendezés Rákos állomáson jelezte, hogy a nyíltvonali sorompó meghibásodott az említett szakaszon.

A hibaelhárító egység tagjai éppen akkor érkeztek ki, amikor a két elkövető a kábelek egyik végét már teljesen elvágta, a másikat pedig baltával ütötték. A 20 méternyi elvágott vezetéket el akarták vinni. Tettükkel súlyosan veszélyeztették a vasútüzem biztonságát - hangsúlyozta Both Ferenc.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?