Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Hét és fél évet kapott a disznóölő késsel gyilkoló bajai nő

MTI
2008.04.15. 14:19

Hét és fél év börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla tanyaszomszédját megölő bajai nőt. Az ítélet szerint a rendszeresen alkoholizáló, negyvennyolc éves vádlott 2006 januárjában élettársával felkereste a későbbi sértettet, egy közelükben lakó nőt, és italozni kezdtek. Kora délután a férfi elment bort venni, majd az ivászatot a vádlott tanyáján folytatták. Itt szóba került, hogy férfinak talán korábban viszonya volt a sértettel. Emiatt a vádlott és élettársa között veszekedés robbant ki, és férfi elhatározta, elköltözik a tanyáról.

A férfi elment a fiához segítséget kérni a költözéshez, és mire visszatért, a veszekedés kiújult, a nők veszekedtek, dulakodtak. A tanyaszomszéd hátat fordított a vádlottnak, aki felkapott egy disznóölő kést, és ezzel hátba szúrta a sértettet. Az áldozat öt percen belül meghalt. A kést maga a vádlott húzta ki a sértett hátából, majd a közeli tanyára szaladt, hogy segítséget kérjen.

A cselekmény idején a sértett vérében 4,07, a vádlott vérében 2,74 ezrelékes alkoholkoncentráció volt. A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta bűnösségét, azt állította, hogy a sértett beleesett a késbe, így baleset áldozata lett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!