Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Utcai háború a drogbandák ellen Rióban

MTI
2008.04.16. 06:13
Kilenc személy vesztette életét kedden Rio de Janeiro egyik északi nyomornegyedében, ahol a dél-amerikai ország különleges rendőri alakulatai kábítószer-csempészekkel csaptak össze. A lövöldözés a Vila Cruzeiro nevű favelában tört ki. A biztonsági erők razziájában 14 személyt elfogtak. A sebesültek száma hat, egyikük állapota súlyos.

A rendőrség később megerősítette, hogy a halottak mindannyian drogkereskedők voltak. Kábítószert és fegyvereket, köztük két golyószórót foglaltak le akció helyszínén. A különleges egység tagjai egy páncélozott szállító harcjárművet is bevetettek a csempészek utáni hajtóvadászatban, amelyet már kora reggel megkezdtek és a koraesti órákig folytattak. A 20 ezer lakosú negyedben az iskolákban szünetelt az oktatás, az üzletek pedig zárva voltak. A brazil rendőrség tavaly 1260 emberrel végzett a szervezett bűnözés ellen indított küzdelmében.