István, Vajk
19 °C
33 °C

Veszélyes szállítmánnyal borult fel egy teherautó

MTI
2008.04.17. 12:51

Porított adipinsavat szállított az az ukrán nyerges vontató, amely csütörtökön délelőtt felborult Lenti közelében, a Magyarországon veszélyes anyagnak minősülő szállítmánya azonban nem került a környezetbe - tájékoztatta az MTI-t a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete.

A Lentitől néhány kilométerre, Lovászi irányában történt baleset okai még nem tisztázottak, vélhetően a kanyargós szakaszon kisodródott a jármű az útról, így dőlt az oldalára. Az utat a reggeli óráktól teljes szélességében le kellett zárni a műszaki mentés miatt, amely még a déli órákban is folyt.

A katasztrófavédelem ügyeletese elmondta: a 25 tonnányi anyagot egytonnás zsákokba csomagolva szállította a kamion. A zsákok közül kettő kiszakadt, de ezeket még a jármű rakterében sikerült átraknia a szakembereknek.

A távirati iroda információja szerint a járművön nem volt jelzés arra vonatkozóan, hogy veszélyes áruval közlekedik. Az eset sajátossága, hogy Magyarországon veszélyes anyagnak számít az adipinsav, de a nemzetközi forgalomban nem.