Jolán
2 °C
4 °C

Veszélyes szállítmánnyal borult fel egy teherautó

MTI
2008.04.17. 12:51

Porított adipinsavat szállított az az ukrán nyerges vontató, amely csütörtökön délelőtt felborult Lenti közelében, a Magyarországon veszélyes anyagnak minősülő szállítmánya azonban nem került a környezetbe - tájékoztatta az MTI-t a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete.

A Lentitől néhány kilométerre, Lovászi irányában történt baleset okai még nem tisztázottak, vélhetően a kanyargós szakaszon kisodródott a jármű az útról, így dőlt az oldalára. Az utat a reggeli óráktól teljes szélességében le kellett zárni a műszaki mentés miatt, amely még a déli órákban is folyt.

A katasztrófavédelem ügyeletese elmondta: a 25 tonnányi anyagot egytonnás zsákokba csomagolva szállította a kamion. A zsákok közül kettő kiszakadt, de ezeket még a jármű rakterében sikerült átraknia a szakembereknek.

A távirati iroda információja szerint a járművön nem volt jelzés arra vonatkozóan, hogy veszélyes áruval közlekedik. Az eset sajátossága, hogy Magyarországon veszélyes anyagnak számít az adipinsav, de a nemzetközi forgalomban nem.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?