Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erdőtüzek pusztítanak Oroszországban

2008.04.18. 13:34

Csita városa füstbe borult, mert a Bajkálon túli területen máris 49 erdőtűz dúl, a városban és kornyékén rendkívüli helyzetet hirdetett ki az illetékes hatóság. Csita térségében például az egyik helyen 205 hektáron ég az erdő, a lángokat körülbelül 600 ember igyekszik oltani, több helikopter készen áll a bevetésre.

A tüzek okát a helyi hatóságok a szárazságban jelölték meg. Tavaly egész évben a szokásos csapadékmennyiségnek kevesebb mint a fele hullott le. Oroszországban napok alatt megduplázódott a természetes tüzek sújtotta terület kiterjedése, a lángok mintegy 500 helyen - nem csupán erdőkben - lobogtak, oltásukon több mint 3200 ember dolgozott - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A minisztérium közleménye hangsúlyozta: sem lakott települést, sem kőolaj- és földgázvezetéket, sem más gazdasági objektumot nem fenyeget veszély.