Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Árad a Tisza, rakpartlezárás Szegeden

2008.04.19. 19:14

A Tisza vízszintjének emelkedése miatt este tíz órakor lezárják a szegedi rakpartot - tájékoztatottszombaton az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság központi védelemvezető helyettese.

Andó Mihály szerint az Alsó-Tiszán Csongrádnál, Mindszentnél és Szegednél a folyó várhatóan a jövő hét elején tetőzik. A vízállások a készültségi szint alatt maradnak.

Szegednél a tetőzés az alsó rakpart szintje körül várható, ezért kell a rakpartot lezárni; az, hogy mikor tudják ismét megnyitni, az apadás ütemétől függ.

A Körösökön továbbra is csak kisebb áradások jelentkeztek, egy métert meghaladó emelkedés csak a Fehér-Körösön van. Ezekből az árhullámokból Szarvasnál legfeljebb félméteres áradás alakulhat ki.

A Maros múlt heti, csapadékból keletkezett kisebb árhullámát az e héten kialakult újabb árhullám utolérte, és a vártnál intenzívebb áradást okozott. A magyar szakaszon azonban, a készültségi szint alatti levonulásra lehet számítani.