Árpád
-2 °C
4 °C

Elfogták a férfit, aki felrobbantotta a házát

MTI
2008.04.23. 13:57

A miskolci rendőrkapitányság őrizetbe vette azt a felsőzsolcai férfit, aki még április 21-én felrobbantotta a házát. A rendőrség közveszélyokozás miatt keresték a 34 éves férfit, és végül Újcsanáloson fogták el. A rendőrség szerint a férfi a házban lévő gázcső golyóscsapját szándékosan megnyitotta, a házat gázzal árasztotta el és azt berobbantotta. A férfi nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett és kórházi ellátásra szorul.

Az április 21-i robbanás előzményei az elmúlt hét szombatjáig nyúlnak vissza. Akkor ugyanis azzal riasztották a rendőrséget, hogy a férfi fenyegeti környezetét, a helyszínre érkező rendőröket és a mentősöket is életveszélyesen megfenyegette. A rendőrök végül ártalmatlanná tették a fiatalembert, lakását átkutatták, de fegyvert nem találtak. Mindezek után kórházba szállították.

Kiderült, hogy a korábban biztonsági őrként dolgozó férfi magánéleti problémái miatt került érzelmi válságba, zavart állapotát pedig az alkohol és a gyógyszer kombinációja okozta, tudatta a rendőrség. A férfi egyelőre ismeretlen körülmények között távozott a kórházból és április 21-én éjfél után pár perccel felrobbantotta a körülbelül 60 négyzetméteres, felújított vályogházat, szinte teljesen romba döntve azt. Mindezek után megszökött, a rendőrség ekkor kezdte keresni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?