Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Elfogták a férfit, aki felrobbantotta a házát

MTI
2008.04.23. 13:57

A miskolci rendőrkapitányság őrizetbe vette azt a felsőzsolcai férfit, aki még április 21-én felrobbantotta a házát. A rendőrség közveszélyokozás miatt keresték a 34 éves férfit, és végül Újcsanáloson fogták el. A rendőrség szerint a férfi a házban lévő gázcső golyóscsapját szándékosan megnyitotta, a házat gázzal árasztotta el és azt berobbantotta. A férfi nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett és kórházi ellátásra szorul.

Az április 21-i robbanás előzményei az elmúlt hét szombatjáig nyúlnak vissza. Akkor ugyanis azzal riasztották a rendőrséget, hogy a férfi fenyegeti környezetét, a helyszínre érkező rendőröket és a mentősöket is életveszélyesen megfenyegette. A rendőrök végül ártalmatlanná tették a fiatalembert, lakását átkutatták, de fegyvert nem találtak. Mindezek után kórházba szállították.

Kiderült, hogy a korábban biztonsági őrként dolgozó férfi magánéleti problémái miatt került érzelmi válságba, zavart állapotát pedig az alkohol és a gyógyszer kombinációja okozta, tudatta a rendőrség. A férfi egyelőre ismeretlen körülmények között távozott a kórházból és április 21-én éjfél után pár perccel felrobbantotta a körülbelül 60 négyzetméteres, felújított vályogházat, szinte teljesen romba döntve azt. Mindezek után megszökött, a rendőrség ekkor kezdte keresni.