Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Utazásszervezőiket perlik a mekkai zarándokok

2008.04.23. 21:07

Pert indít több mint négyezer francia muzulmán Párizsban csalás, lopás, és bizalommal való visszaélés vádjával rosszul sikerült mekkai zarándoklata miatt. Egyébként a harmincezer zarándoknak összesen a harmada állította azt, hogy becsapták őket az utazásszervezők. A vádak: az utolsó pillanatban töröltek repülőgépjáratokat, változtatták meg az eredetileg tervezett szállásokat, vagy törölték hotelfoglalásukat, valamint sokan hamis vízumot kaptak, és hatalmas összegeket kellett különböző közvetítőknek fizetniük.

A Le Parisien című lap információi szerint a nagyjából száz, zarándoklatokat szervező francia szervezet közül mindössze egy tucatnyi megbízható akad. Az SOS Pilgrims nevű, zarándokokat képviselő szervezet vezetője szerint a francia zarándokok helyzete a legrosszabb, mert engedték, hogy bűnszervezetek vegyék át a piacot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?