Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vadkendert termesztett egy mezőkovácsházi őstermelő

MTI
2008.04.26. 12:21

Hetvenhárom tő vadkendert találtak Mezőkovácsházán egy helyi őstermelő fóliasátrában, akitől ugyanekkor 8,5 kilogramm eladásra előkészített növényi törmeléket is lefoglaltak. A 40 éves férfi őstermelőként a háza kertjében lévő fóliasátrakban különböző zöldségféléket termesztett.

Vallomása szerint 2006 őszén Pest megyében egy út melletti területen talált több növényt, melyek úgy néztek ki, mint a vadkender. Ezekből gallyakat vágott le és vitt haza magával, mert arra gondolt, hogy ebből nagyobb haszna lesz, mint az általa eddig termesztett paprikából.

Otthonában egy saját palántanevelőt is kialakított a kazánházban, de mivel ott nem fejlődött jól a kender, kitette az egyik paprikás fóliasátorba. A kifejlődő leveleket a padláson szárította és az eddigi információk szerint alkalmanként értékesítette is a belőlük készített őrleményt. A házkutatás során lefoglalt növényi törmelék értéke közel 10 millió forint.