Judit
3 °C
7 °C

Hat és fél évet kapott egy szombathelyi kábítószer-kereskedő

MTI
2008.04.29. 15:43

Jelentős mennyiségű kábítószerrel, kereskedéssel elkövetett visszaélés bűntette miatt hat és fél év fegyházbüntetésre ítélt kedden egy 46 éves szombathelyi férfit jogerősen a Győri Ítélőtábla. Társait, egy 29 éves budapesti és egy 24 éves tapolcai vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettében találták bűnösnek, a másodrendű vádlott 3 év 4 hónapi börtönbüntetést, a harmadrendű 3 év börtöntüntetést kapott. Az ítélettel a Győri Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését. Az ítélet jogerős.

A vádlottak 2005 őszén "importáltak" volna kokaint Magyarországra. Az elsőrendű vádlott megbízásából a harmadrendű vádlott - a győri egyetem egyik hallgatója - bérelt autójában kokaint szállított Rotterdamból Magyarországra egy szemeteszsákba rejtve. Rotterdamba még együtt utaztak ki, a kábítószer beszerzését az elsőrendű vádlott intézte, de ő repülőgéppel tért vissza Magyarországra, így a harmadrendű vádlott a hegyeshalmi határátkelőnél egyedül bukott le a gépjármű átvizsgálásakor. Az elsőrendű vádlott a másodrendű vádlottnak egy utat ajánlott Costa Ricába, és cserébe annyit kért, hogy hozzon haza egy bőröndöt. A másodrendű vádlott a kokaint tartalmazó csomagokkal visszautazott Budapestre. A ferihegyi repülőtéren leplezték le.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?