Judit
3 °C
7 °C

900 liter illegális szeszt foglalt le a Tornádó csoport

MTI
2008.04.30. 12:57

Csaknem 900 liter ismeretlen eredetű szeszes italt foglalt le a vám- és pénzügyőrség, valamint a rendőrség közös, Tornádó elnevezésű akciócsoportja Debrecen-Sámsonkertben. A nyomozók kedden ellenőrizték az egyik sámsonkerti ház előtt álló kisteherautót, amelynek rakterében, műanyagkannákban 860 liter, míg a házban további 21 liter szeszes italt találtak.

Az ügyben egy debreceni és egy újfehértói lakost hallgattak ki. Ők azt állították, hogy megbízás alapján Nyíregyháza külterületéről szállították Debrecen-Sámsonkertbe az ismeretlen eredetű, 34-52 fokos, adózatlan jövedéki terméket. Vallomásuk alapján további házkutatásokat tartottak a nyomozók Nyíregyházán és Újfehértón, de csak üres kannákat találtak. A kétmillió forint értékű szeszt a hatóságok lefoglalták, a két férfi ellen jövedéki orgazdaság vétségének elkövetése miatt indult eljárás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?